Bord


Skyberga Snickeri designar och tillverkar bord i olika stilar och träslag, allt efter dina önskemål.

Altanborden kan fås med hyvlad eller bearbetad yta, så att trästrukturen framgår på ett tydigt sätt. Det ger ytan en gammaldags patina. För dig som söker bord med breda kraftiga bräder i bordsytan kan vi erbjuda bräder med bredden 30 – 40 cm. Ibland kan bräderna ha valkant, vilket nästan bara förstärker intrycket av bordet. Ännu ett alternativ är de hopfällbara borden med smala ribbor i ytan, som för tankarna till tidigt 1900-tal. Alla mått är standard d.v.s. bordens mått kan anpassas till dina önskemål.

ALTANBORD Skyberga

1/ Altanbord 1500x760 mm i kvistfri furu (enstaka smärre kvistar kan undantagsvis förekomma). Höjd 760 mm. Bordsskivan är skrapad så att årsringarna framträder. Ytan får därigenom en tydlig ”ådrig” struktur. Bordens mått kan dessutom anpassas i längd, bredd och höjd efter dina önskemål. Borden är dessutom hopfällbara, då benen monteras med bultar och vingmuttrar. De kan därigenom enkelt tas bort, vilket förenklar transport. Bord levereras grundmålade.

2/ Borden finns även med färgad yta där färgen är sliten, vilket ger ytan en speciell patina.

3/ Altanbord av breda och grova plank. Bordet på bilden har bordsskivan gjord av plankor ca 35 cm breda och 5 cm tjocka. Även dessa bord anpassas i längd och bredd till dina önskemål. Det ger bordet ett både unikt och intresseväckande utseende.


Bersåbord Skyberga

Ett lätt och fällbart bord 1100x 760 mm. Bordsytan består av smala ribbor, som ger en känsla av tidigt 1900-tal. Höjd 760 mm. Dessa bord med smala ribbor är svårare att göra alltför stora, på grund av att  bordens smäckra form då kan gå förlorad.